fredag 20 februari 2009

Himelskt goda kakor


Nu har jag äntligen fått gjort ett gäng white chip chocolate cookies (som jag skrev att jag skulle göra för flera dagar sedan. Är inte så bra på att planera). De är så goda att jag inte kan sluta äta av dem. De har kraftig chokladsmak med söta vita chokladbitar i, mjuksega i mitten, frasiga i kanten. Mmmm. Det här receptet är perfekt och är man det minsta svag för chokladkakor måste man prova att göra denna variant. Receptet hittade jag på All recipes. En bra sajt med en mycket bra funktion. Det går nämligen att välja vilket måttsystem man vill få receptet presenterat i. Man slipper med andra ord konvertera de amerikanska måtten själv. Mycket smart. Jag försöker mig på en egen översättning av receptet till svenska, hoppas den duger. Jag använde vita chokladchips som jag köpt här. Det går säkert lika bra med hackad vit choklad, om man inte får tag på chipsen. Trevlig helg!

White chip chocolate cookies
ca 25 stycken

110 gram smör
200 gram socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
125 gram vetemjöl
32 gram kakao
1/2 tsk bakpulver
en nypa salt
150 gram vita chokladchips

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda socker och smör till en slät smet. Vispa i ägget. I en separat skål, blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver kakao, och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Blanda slutligen i den vita chokladen. Klicka ut smeten, ca en matsked stora, på bakplåtar, klädda med bakplåtspapper. Kakorna flyter ut ganska mycket så inte mer än 12-13 kakor per plåt. Baka dem i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Låt de färdiga kakorna svalna på plåten i 5 minuter, flytta sedan över dem till ett bakgaller, för att svalna helt och hållet.

PS: Fotot har jag tagit med min nya kamera. Jag är kär i den!

11 kommentarer:

Den där Andreas sa...

Jag kan inte annat än hålla med om att det var riktigt goda kakor. Och det gick alldeles utmärkt med hackad vitchoklad istället för chokladchips.

Helena mitt i smeten sa...

Kul att du gillade dem! Jag ska göra en ny laddning så fort jag blir frisk!

Den där Andreas sa...

Jag hade två vänner på besök idag och kakorna gick åt i ett rasande tempo och det säger väl allt. Krya på dig!

Camilla sa...

Mmm...dessa kakor måste jag testa. Kanske har jag tur och får smaka på kalaset på söndag? ;-) Kram från syster

linneaskakerogcatering sa...

flott blogg. legger deg gjerne inn på min side på facebook så flere kan få ta del av dine kaker, legger ut din link til din side om det er ok

hilsen lisbeth

linneaskakerogcatering sa...

hei så fin blogg. og flotte kaker...jeg håper det er ok at jeg legger ut en link til din side på min facebook side...linneas kaker og catering

Helena mitt i smeten sa...

Lisbeth: klart du får länka till mig! Tack för din fina kommentar. Kram Helena

Helena mitt i smeten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Karin / bevemyrs blogg sa...

Så gott!!! Att dricka en kopp te och mumsa i sig småkakor är bland det bästa som finns! ....i alla fall i fikaväg!;)

Unknown sa...

Ska det vara smält smör?

Helena mitt i smeten sa...

Chaim: Nej, smöret behöver du inte smälta.