lördag 14 november 2009

Middag på tio minuter


Ibland måste middagen bli klar väldigt fort. Ibland är det riktigt bråttom. Vi hade en sådan dag i veckan, då vi kom hem på tok för sent på eftermiddagen. Det var fler än vi som var på vårdcentralen för att vaccinera sina barn den dagen. Många fler... Vi var galet hungriga när vi kom hem och då blev jag så glad när jag hittade ett paket färsk ravioli i kylen. Jag improviserade ihop en soppa som var klar 10 minuter senare. Underbart! Ganska gott blev det också. Det här receptet räckte till två vuxna och två barn som äter halvmycket. Med lite bröd till blir man ganska mätt i varje fall...

Grön raviolisoppa

3-4 portioner

1 paket färsk ravioli med ricotta och spenat
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
1 dl frysta ärtor
2 dl lätt crème fraiche
2 dl riven lagrad ost
10-15 blad färsk basilika

Smält smöret i en stor kastrull eller gryta. Rör i mjölet och späd sedan med lite vatten i taget så att redningen löser sig i vätskan. Smula i buljongtärningarna och tillsätt raviolin. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. När det återstår en minut av koktiden, tillsätt de frysta ärtorna. Vispa i crème fraichen och tag sedan bort soppan från värmen. Rör i den rivna osten. Strimla basilikabladen och strö dem över soppan vid servering. Ät med gott bröd till.

3 kommentarer:

Nettan sa...

Ser mumsigt ut :) Alltid bra att ha ett recept som går snabbt att röra ihop ifall det krisar sig!

Helena mitt i smeten sa...

Tack! Ja, snabbare än såhär går det nästan inte att få till en middag!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.