fredag 8 oktober 2010

Fredagscupcakes!


Jag har haft lite ont om energi i eftermiddag (mina barn har sugit musten ur mig!) och jag orkade inte baka även fast jag var väldigt sugen. Bra då, att det fanns äppelmuffins kvar i frysen som jag kunde plocka fram och förvandla till fredagscupcakes. Jag experimenterade lite idag för att få fram en bra mascarponefrosting med smak av lönnsirap. Det var inte så komplicerat. Jag utgick från det här receptet och byte ut florsockret mot sirapen. Äpple och lönnsirap tycker jag är en sagolik kombination och mitt experiment blev riktigt lyckat. Lönnsirapen får man dock vara väldigt försiktig med för den är otroligt söt. Jag dekorerade cupcakesen med de dragerade solrosfröna jag köpte för ett tag sedan. Det blev gulligt, men passade kanske inte riktigt in rent smakmässigt.

Nu ska jag hälla upp ett glas vin till mig och min man och krypa ner i soffan tillsammans med honom. Får se vem av oss som somnar först. Ha en skön helg allesammans!

Mascarponefrosting med lönnsirap

125 g mascarpone
1 dl vispgrädde
1 1/2 msk lönnsirap

Vispa mascarponen och vispgrädden till en fluffig smet. Det tar ca 2 minuter. Rör ner sirapen. Klart!

3 kommentarer:

Så som livet är sa...

Hoppsan så god den såg ut!!!

Helena Ljunggren sa...

Men så söt och god den där såg ut :)

Erika - Bakglädje sa...

Vilken jättefin cupcake! Har aldrig tänkt på att äpplen och lönnsirap passar ihop, det måste jag testa någon gång. Det låter som en väldigt god frosting!