söndag 30 januari 2011

Bärgazpacho till efterrätt


Igår hade vi kompisar över på middag. Jag lagade en köttgryta och till efterrätt blev det en fin dessert med bär och lime. Grytan var god, men efterrätten var jättegod! Dessutom var den mjölkfri (om man utesluter den vit chokladen som garnering) och det är en bonus. Det brukar inte vara lätt att hitta recept på mjölkfria desserter. Det här kom från Laga Lätt.

Bärgazpacho med lime och mynta
6 portioner

1 lime
250 g frysta trädgårdsbär (jag använde blåbär och hallon)
250 g frysta jordgubbar
ca 15 myntablad
2 msk socker
4 msk vatten
2 tsk mörk rom (kan uteslutas)
20 g vit choklad

Riv skalet och pressa ut saften från limen. Mixa i en blender eller med en stavmixer bär, skal och saft från limen, mynta, socker och vatten. Smaksätt med rom. Häll upp i fina glas och garnera med hyvlad med vit choklad.

PS: Mitt förra inlägg var i högsta grad ironiskt. DS

6 kommentarer:

mikebike sa...

Åh det var grymt gott, både grytan och efterrätten. Tack så mycket.

Erika - Bakglädje sa...

Det låter gott. Bär kan aldrig vara fel.

charlotta sa...

coolt! gazpacho i vanlig form är ju en all time-favorit, så efterrätts-gazpacho kan ju inte vara fel någonstans!

Cupcakesfluffan sa...

Så mumsigt det ser ut

Sofie sa...

Låter supersmaskigt! Och en ganska nyttig dessert! Det är ju bra!

tina sa...

ÅH! Det här vill jag ha, vill ha, vill ha. Gärna nu på en gång!