onsdag 18 april 2012

Gratäng med halloumi


Jag lagade en väldigt god pastarätt till middag idag. Både halloumi och mozzarella ingår och då kan det inte bli annat än gott. Receptet kommer från början från ICA och innehåller egentligen rödlök och spenat. Men någon rödlök hade jag inte hemma och spenaten glömde jag hälla i så det här är min variant av gratinerad halloumipasta. Vi åt spenaten som sallad bredvid och det funkade alldeles utmärkt.

Gratinerad halloumipasta
4 portioner

250 g pasta
1 gul färsk lök
1 liten zucchini
1 halloumiost (250g)
1 ask coctailtomater (250g)
1 vitlökssklyftor
1 burk tomatsås (jag använde Barillas smaksatt med basilika)
1 påse riven mozzarella (150g)

Sätt ugnen på 225°C. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen. Skala, halvera och skär löken tunt. Skär zucchinin på längden och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Skär tomaterna i hälften. Fräs zucchinin i olja på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Lägg det åt sidan. Stek halloumin i olja tills den får fin färg, ca 3 minuter. Blanda pasta, tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och tomater i en ugnsfast form. Smaka av med salt och peppar. Strö över mozzarellan. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.

3 kommentarer:

Emilia sa...

Det ser jättegott ut! Och spenat kan jag tycka blir godare som sallad ibland!

Camilla sa...

Vad gott det ser ut...det måste jag testa!

Bakade toscakokoskakan igår och skulle ta med till jobbet...och glömde den! Så nu har jag hela kakan för mig själv...mums! ;)

Remsan sa...

Låter jättegott! Kan aldrig bli för mycket ost.