måndag 11 januari 2016

Perfekta BBQ ribs

Hej igen! Long time no see. Det var ett tag sedan jag uppdaterade den här bloggen och jag hade väl egentligen inte tänkt gör det igen, men så ändrade jag mig. Det är väldigt praktiskt att ha alla sina favoritrecept samlade på ett och samma ställe. Det var därför jag en gång i tiden startade den här bloggen och under tiden jag inte sparat mina recept här har det blivit rörigt. Några recept sparade på datorn, andra i en pärm, en hel del bra recept finns i de många kokböcker jag har. Ja det blir många ställen att leta på helt enkelt. Så nu ska jag göra ett nytt försök med att samla favoriterna här på bloggen. Men jag sänker ambitionsnivån en smula. Jag kommer inte bry mig så mycket om kvaliteten på bilderna och sånt. Det får bli som det blir helt enkelt.

Idag lagade jag löjligt goda kamben. Alltså så goda så att jag inte skulle vilja ändra på nåt. Av alla recept på glaserade revbensspjäll jag provat, är detta från Arla, det absolut bästa.
Jag gjorde också en asiatisk kålsallad som passade fint till. Mycket nöjd med dagens insats. Här kommer recepten:



BBQ ribs

4 port

1 1/2 kg tunna kamben
1 gul lök
2 lagerblad
4-5 vitpepparkorn
1 tsk salt

Glaze
3 msk olja (jag använde olivolja)
1 1/2 dl barbequesås
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk flytande honung

Kryddor
1 msk farinsocker
1/2 msk flingsalt
1 tsk chiliflakes
1 tsk svartpeppar



Lägg köttet i en stor gryta. Skala och halvera löken och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen, saltet och vitpepparkornen. Täck med vatten och låt koka upp. Koka under lock på svag värme i 1-1,5 timma (köttet ska släppa från benen, då är det klart).

Sätt ugnen på 250 grader. Rör samman alla ingredienser till glasen. Lägg köttet i en långpanna med köttsidan upp. Pensla köttet runt om med glazen. Strö över farinsocker, salt och kryddor. Stek i övre delen av ugnen i ca 15 minuter.

Jag serverade kambenen med klyftpotatis, en gräddfilsdipp med chilisås och kålsalladen nedan.



Asiatisk kålsallad

4 portioner

1 salladskål
6 salladslökar
1 röd paprika
1 ask sockerärtor
1 kruka koriander
1 chilifrukt
2 msk fisksås
saften av två lime
salt och svartpeppar

Strimla salladskålen, salladslöken, paprika och socker ärtorna fint och lägg i en skål. Strö över finhackad chili och koriander. Blanda grönsakerna med fisksås, lime, salt och peppar. Klart!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Va kul att du är tillbaka! Tack för all inspiration hittills och jag ser fram emot flera goda idéer! :)

Helena mitt i smeten sa...

Kul att jag har kunnat inspirera! Fler recept är på gång :-)

Kalles blogg sa...

nice

https://saftochsylt.wordpress.com sa...

Vattnas i munnen :)