Idag lagade jag löjligt goda kamben. Alltså så goda så att jag inte skulle vilja ändra på nåt. Av alla recept på glaserade revbensspjäll jag provat, är detta från Arla, det absolut bästa.
Jag gjorde också en asiatisk kålsallad som passade fint till. Mycket nöjd med dagens insats. Här kommer recepten:
BBQ ribs
4 port1 1/2 kg tunna kamben
1 gul lök
2 lagerblad
4-5 vitpepparkorn
1 tsk salt
Glaze
3 msk olja (jag använde olivolja)
1 1/2 dl barbequesås
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk flytande honung
Kryddor
1 msk farinsocker
1/2 msk flingsalt
1 tsk chiliflakes
1 tsk svartpeppar
Sätt ugnen på 250 grader. Rör samman alla ingredienser till glasen. Lägg köttet i en långpanna med köttsidan upp. Pensla köttet runt om med glazen. Strö över farinsocker, salt och kryddor. Stek i övre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Jag serverade kambenen med klyftpotatis, en gräddfilsdipp med chilisås och kålsalladen nedan.
Asiatisk kålsallad
4 portioner1 salladskål
6 salladslökar
1 röd paprika
1 ask sockerärtor
1 kruka koriander
1 chilifrukt
2 msk fisksås
saften av två lime
salt och svartpeppar
Strimla salladskålen, salladslöken, paprika och socker ärtorna fint och lägg i en skål. Strö över finhackad chili och koriander. Blanda grönsakerna med fisksås, lime, salt och peppar. Klart!
4 kommentarer:
Hej!
Va kul att du är tillbaka! Tack för all inspiration hittills och jag ser fram emot flera goda idéer! :)
Kul att jag har kunnat inspirera! Fler recept är på gång :-)
nice
Vattnas i munnen :)
Skicka en kommentar