Idag lagade jag en mycket enkel och god fiskrätt till lunch. Kanske inte så somrig, men jag hade inte så mycket att välja på i mitt kylskåp. Efter 20 minuter var maten klar och jag älskar när det går sådär fort.
Senpasgratinerad fisk
3-4 portioner
400 g vit fisk (fiskblock av t ex kolja)
2 dl lätt crème fraiche
1 dl riven lagrad ost
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg det tinade fiskblocket i en ugnsfast form och dela det i fyra lika stora bitar. Blanda samman crème fraiche, senap, ost, salt och peppar. Bred blandningen över fisken. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Servera ris eller potatis till och kokt broccoli.
5 kommentarer:
Ser jätte god ut! Tack! Gillar när det går fort...
Fint fint...
Kram!
Jag gillar också rätter som går snabbt. Och om de sköter sig själva (som i ugnen) är det ännu bättre.
I morgon ska jag ta efter dig.. Har inhandlat!Har ide´torka så jag behöver din hjälp.
TACKKRAM!
Fisk och broccoli är oslagbart! Fisk i ugnsformar är min favorit. Enkel matlagning och bara att skyffla in en form brevid med rotfrukter / potatis (skivad med skal) och lite havssalt över så lagar det sig självt!
Kul att jag kan inspirera ibland. Hoppas det smakar gott!
Skicka en kommentar