fredag 13 augusti 2010

Lättlagad fiskrätt som smakar senap



Idag lagade jag en mycket enkel och god fiskrätt till lunch. Kanske inte så somrig, men jag hade inte så mycket att välja på i mitt kylskåp. Efter 20 minuter var maten klar och jag älskar när det går sådär fort.

Senpasgratinerad fisk
3-4 portioner

400 g vit fisk (fiskblock av t ex kolja)
2 dl lätt crème fraiche
1 dl riven lagrad ost
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1 krm vitpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg det tinade fiskblocket i en ugnsfast form och dela det i fyra lika stora bitar. Blanda samman crème fraiche, senap, ost, salt och peppar. Bred blandningen över fisken. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Servera ris eller potatis till och kokt broccoli.

5 kommentarer:

Så som livet är sa...

Ser jätte god ut! Tack! Gillar när det går fort...
Fint fint...
Kram!

Erika - Bakglädje sa...

Jag gillar också rätter som går snabbt. Och om de sköter sig själva (som i ugnen) är det ännu bättre.

Så som livet är sa...

I morgon ska jag ta efter dig.. Har inhandlat!Har ide´torka så jag behöver din hjälp.
TACKKRAM!

runwaytoadventures.com sa...

Fisk och broccoli är oslagbart! Fisk i ugnsformar är min favorit. Enkel matlagning och bara att skyffla in en form brevid med rotfrukter / potatis (skivad med skal) och lite havssalt över så lagar det sig självt!

Helena mitt i smeten sa...

Kul att jag kan inspirera ibland. Hoppas det smakar gott!